• Beseda o financiách
        • Beseda o financiách

        • Vo štvrtok 9. mája prišli medzi našich deviatakov dve pracovníčky istej banky, aby ich oboznámili so svetom financií. Žiaci sa dozvedeli potrebné informácie aj o založení a využívaní osobného účtu. Po besede nasledovala exkurzia v priestoroch banky, kde sme mali možnosť vidieť i ochranné prvky 20 € bankovky pod UV lampou, názorne sme sa oboznámili s postupom pri výbere peňazí z bankomatu. Ďakujeme. Do fotoalbumu bola pridaná nová galéria Beseda s pracovníčkami banky.

      • 1. miesto v obvodnom  kole v malom futbale  ml. žiakov ZŠ – Mc Donald´s cup
        • 1. miesto v obvodnom kole v malom futbale ml. žiakov ZŠ – Mc Donald´s cup

        • Reprezentanti našej školy z ročníkov 1. stupňa pod vedením p. zástupkyne A. Valuchovej, sa zúčastnili obvodného kola súťaže Malý futbal ml. žiakov ZŠ – Mc Donald´s cup, kde dosiahli výborné prvé miesto.

          Súťažilo sa na ihrisku ZŠ školská v Považskej Bystrici 29. apríla 2013.

           

          Celkové umiestnenie:

           

          1. ZŠ sv. Augustína Považská Bystrica
          2. ZŠ Rozkvet Považská Bystrica
          3. ZŠ Školská Považská Bystrica

           

          Zostava ZŠ sv. Augustína:

          Ján Kalaš, Marko Hrenák, Tobiáš Francisty, Davide Rúrik, Samuel Hrenák, Adam Kukučka, Leo Kozík, Andrej Migila, Samuel Koval, Samuel Čička, Martin Wallenfels.

           

          Reprezentantom našej školy blahoželáme k víťazstvu a postupu do Krajského kola v Trenčíne!

        • Výborné umiestnenia v obvodnom kole súťaže Hviezdoslavov Kubín

        • 19. apríla sa naše žiačky zúčastnili obvodnej súťažnej prehliadky v umeleckom prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín. Súťažilo sa v troch vekových kategóriách. Prvé miesto v III. kategórii získala za prednes poézie Janka Valúchová z 8. triedy, za prednes prózy taktiež prvé miesto obsadila jej spolužiačka Sofia Hrenáková. Výborné druhé umiestnenie si za svoj výkon vyslúžila Katka Ježíková z 2. triedy. Poďakovanie a blahoželanie k úspechu patrí nielen oceneným, ale aj p. učiteľke Alene Cehelskej, ktorá súťažiace dlhodobo pripravuje. Uznanie patrí aj všetkým účastníkom súťaže, ktorí dnes v "ríši" krátkych informácií, množstva nekvalitných impulzov a rýchlych rozhodnutí radi vyhľadajú oázu pokoja, hlbších citov a zamyslenia. A kúsok ponúknu aj nám.
          Ďakujeme a blahoželáme.

           
           

           

        • Biblická olympiáda, diecézne kolo - naši druhí!

        • Výborné druhé miesto v diecéznom kole súťaže Biblická olympiáda dosiahli žiačky reprezentujúce našu školu:  E . M.  Pecková, M. Jurkemíková - obe z 8. triedy - a Lucia Bieliková zo 7. triedy. V stredu 17. apríla na Biskupskom úrade v Žiline súťažilo  desať víťazných ZŠ z dekanátnych kôl súťaže a šesť stredných škôl. Úspešným súťažiacim odovzdal ocenenia otec biskup Tomáš Galis.
          Ďakujeme a k výbornému výsledku  blahoželáme.
          ZŠ sv. Augustína
           
        • 59. Hviezdoslavov Kubín, školské kolo

        • V školskom kole tradičnej a populárnej súťažnej prehliadky Hviezdoslavov Kubín 5. apríla v Katolíckom dome súťažilo takmer tridsať recitátorov. Ich výkony boli porotou ocenené zaradením do Zlatého, Strieborného a Bronzového pásma. Cenu diváka si odniesla Sofia Hrenáková, v okresnom kole súťaže budú ZŠ sv. Augustína reprezentovať víťazi s týmito ukážkami:
          Katarína Ježíková 4. roč. Václav Šúplata: Veselý karneval,
          Paulína Mičurová 5. roč. Milan Rúfus: Vlkove čižmy,
          Janka Valúchová 8. roč. Viera Procházková: Fragmenty lásky,
          Hana A. Kalinayová 4. roč. Ján Andel: Lieskový orech,
          Mária Wallenfelsová 6. roč. Alžbeta Verešpejová: Exkurzia do bane,
          Sofia Hrenáková 8. roč. Dana Podracká: Čierny Peter


          Milí žiaci, teší nás Váš záujem o literatúru aj v tomto "IT veku" (o to je to cennejšie), ďakujeme všetkým za účasť v súťaži, víťazom blahoželáme a prajeme veľa úspechov pri ďalšej reprezentácii školy.

          Pozdravený buď, Pán Ježiš Kristus.

          učitelia ZŠ sv. Augustína

           

           

        • Biblická olympiáda

        • V utorok 19. 3. 2013 sa v priestoroch Katolíckeho domu konalo dekanátne kolo Biblickej olympiády na ktorom sa zúčastnilo celkom osem základných škôl. Veľkú radosť nám spravili tri naše žiačky E. M. Pecková, M. Jurkemíková a L. Bieliková, ktoré svojimi vedomosťami vybojovali pre našu školu prvenstvo.

          Celkové umiestnenie:

          1. miesto ZŠ sv. Augustína
          2. miesto ZŠ Slovenských partizánov
          3. miesto ZŠ Dolná Maríková

           

          Ešte raz ďakujeme a srdečne blahoželáme.


           
           

           

        • Diplomy angličtina

        • Srdečné blahoželanie a úprimné poďakovanie za úspešné reprezentovanie našej školy patrí dvom angličtinárom olympionikom: Richardovi Roncovi  (IX.trieda), ktorý získal výborné druhé miesto na obvodnom kole Olympiády anglického jazyka v kategórií 1B (17.1.2013, CVČ PB) a Jurajovi Fialovi , ktorý si vyspíkoval  vynikajúce druhé miesto na krajskom kole Olympiády v anglickom jazyku v kategórií 1C (11.2.2013, Dubnica nad Váhom). Vyučujúca Milada Bajzová by sa rada poďakovala aj ich mamičkám, ktoré sa aktívne zapájali do domácej prípravy chlapcov a to p. Ing. Kristíne Fialovej a p. Ing. Monike Roncovej.

           

        • Karneval

        • Karneval bol veselou akciou na konci tohtoročných fašiangov. Tentoraz sa naozaj vydaril, v Katolíckom dome pobehovalo množstvo najrôznejších pestrofarebných postavičiek. Mnohé si odniesli domov ocenenie za originalitu, všetci drobnú sladkosť. Poriadne vytancovaní a vyskákaní žiaci aj žiačikovia, môžu teraz v tichu prežívať 40 dní pokoja pred Veľkou nocou. Za organizáciu vydarenej zábavy ďakujeme p. učiteľke Lucii Šištíkovej a jej ôsmakom, taktiež moderátorke podujatia p. učiteľke Alene Cehelskej. Vďaka patrí aj hnutiu eRKo za požičanie zvukovej techniky a p. Ing. Tomášovi Kuťákovi, ktorý  poskytol svetelnú techniku.

           
           

           

        • Na zimnom štadióne

        • V stredu 30. januára sme boli na  zimnom štadióne. Okrem voľného korčuľovania si deti - najmä chlapci - mohli zahrať hokej, kde nebola núdza aj o dramatické športové situácie. Na korčuliach sa radi popreháňali po ľadovej ploche aj naši učitelia vrátane p. riaditeľa školy. Pekná akcia na záver  školského polroka.
           
           

           

        • Jasličková slávnosť

        • Narodil sa Spasiteľ! Hosanna na výsostiach! Aj naši herci z dramatického krúžku privítali malého Ježiška. Divadelné predstavenie, ktoré odohrali deň pred prázdninami žiackemu publiku a v Prvý sviatok vianočný verejnosti v Katolíckom dome, predstavilo biblické udalosti aj vo svetle súčasnosti. Narodil sa Spasiteľ a nevieme o tom. Celkom nás pohlcujú komparatívne nepodstatné maličkosti, bojujeme so zlom v nás aj mimo nás, vedieme celoživotný boj s nepokojom a prázdnom až do úplného vyčerpania... Čo sa však skutočne deje? Narodil sa Spasiteľ a pretvára nás. Vnímajme to. Hosanna na výsostiach!

           Jasličková slávnosť.
           

           

      • Majstrovstvá okresu ZŠ v stolnom tenise
        • Majstrovstvá okresu ZŠ v stolnom tenise

        • V dňoch 14. a 16. novembra sa v telocvičniach ZŠ Stred v Považskej Bystrici uskutočnila táto  tradičná súťaž. Naši chlapci sa umiestnili len na 9.-10. mieste, úspešnejšie boli dievčatá, ktoré vo svojej skupine obsadili 2. miesto a v konečnom hodnotení im ušiel cenný kov len o vlások.  Pingpongovou nádejou do budúcich rokov ukazuje sa tretiak Adam Kukučka.

        • Športový deň pedagógov

        • Dňa 30. 10. sa na našej škole uskutočnil športový deň pedagógov. Po krátkom posedení sme si zahrali volejbal, kde  ženský tím vyhral nad mužmi, nasledujúci šport - nohejbal,  bol zas doménou mužov. Nešlo však o víťazstvo, odmenou bolo príjemné popoludnie strávené s kolegami - priateľmi.
           

           

        • Najkrajšie ruženčeky

        • Človek by nepovedal, z čoho všetkého sa dá vyrobiť ruženec. Niektoré boli doslova na zjedenie. Aj takýmto spôsobom naši žiaci vyjadrili svoj vzťah k Panne Márii v mesiaci Ružencovej Panny Márie. Usilovní kreatívci boli odmenení aj pánom riaditeľom. Pozrite fotoalbum  Najkrajšie ruženčeky.
          05.11.2012 10:17
           

           

      • Orly, supy, kondory
        • Orly, supy, kondory

        • Naša škola sa v piatok 28. 9. zúčastnila nezvyčajného predstavenia, ktoré sa konalo v areáli ZŠ Stred. Spoločnosť na ochranu dravých vtákov ZAYFERUS sprostredkovala našim žiakom stretnutie s niekoľkými desiatkami týchto operených pánov oblohy. Po pútavom rozprávaní a ukážkach spôsobu lovu rôznych predátorov mali dvaja šťastlivci možnosť stať sa na chvíľu sokoliarmi a vypustiť zo sokoliarskej rukavice sovu a haju tmavú. Pozrite si foto z akcie.

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje